Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Piet Wacki
Ploenstraat 6
6921 PM DUIVEN

Openingstijden

Ma: 13.00- 18.00 uur
Di: 09.00- 18.00 uur
Wo: 09.00- 18.00 uur
Do: 09.00 - 18.00 uur
Vr: 09.00 - 20.00 uur
Za: 09.00 - 17.00 uur
Zo: gesloten

5 december 09.00-17.00, 24 december 09.00-17.00 , 25 december 1ste kerstdag gesloten, 26 december 2de kerstdag gesloten, 1 januari nieuwjaarsdag gesloten

Piet Wacki úw topSlijter 100% vakmanschap

Fine Taste Good Living

Bier in the Mix

Bier in the mix

neonbier.jpgIedereen kent ze wel, de bekende cocktails zoals de Mojito, de Daiquiri en de Margarita met ingrediënten als rum, wodka, whisky en tequila. Maar wist u ook dat met bier heerlijke cocktails te maken zijn? Het eerste bekende mixdrankje met bier is de Black Velvet. Deze mix met Stout bier en Champagne werd na de dood van Prins Albert in 1861 voor het eerst gemixt door een barman van London’s Brooks’s en vanwege de donkere kleur gedronken als teken van rouw. Bier mengen met wijn is lange tijd verboden geweest.

Vroeger werd bier vooral door monniken gebrouwen en rond 817 werd in ‘het concilie van Aken’ het hen verboden om bier en wijn te mengen. Waarschijnlijk vanwege het grote prijsverschil. Bier was goedkoop en ook de allerarmsten konden dit drinken, wijn was echter alleen voor de rijke burger weggelegd.

De biercocktails van tegenwoordig staan zeker niet in het teken van rouw, maar zouden misschien wel verboden moeten worden omdat ze zo gevaarlijk lekker zijn….

Biertail tip’s

Het gebruik maken van bier als basis in een mixdrankje is eigenlijk heel logisch. Bier is een enorm veelzijdige drank met soms extreme smaakprofielen en daarom erg interessant om mee te mixen. Vooral de fruitige biersoorten, bieren met tonen van karamel, maar ook de donkere bieren met een branderige en rokerige smaak zijn uitstekend te gebruiken in mixdranken. Zolang er maar een juiste balans is tussen de smaak van het bier en de andere ingrediënten. Bier moet een toevoeging zijn en ervoor zorgen dat alle andere ingrediënten tot hun recht komen.

glazen.jpg

U kunt biercocktails het beste mixen in een shaker, maar let dan wel op de ingrediënten. Bruisende ingrediënten kunt u namelijk beter roeren in een grote kan of in delen schenken in het glas. Met een barmaatje of shotglaasje kunt u de delen goed afmeten, zodat de juiste verhouding ontstaat. Zorg ook altijd voor ijsblokjes, veel ijsblokjes en het oog wil ook wat, dus kies het juiste glas. Longdrinkglazen zijn meestal prima, maar simpel. Deze kunt u natuurlijk opsieren met een schijfje citroen en gekleurde roerstaafjes. Of u kiest voor een wat chiquer glas zoals een champagne of cocktail-glas maar ook robuuste glazen zijn uitstekend geschikt voor een stoere biertail!

Mazout

Een simpele mix van bier met cola, maar enorm populair bij onze zuiderburen. Dankt zijn naam aan de donker bruine kleur zoals van stookolie, dat ook wel mazout genoemd wordt.

Bestaat uit:
• 1 deel Sint Bernardus Wit
• 1 deel cola

De bereiding:
Vul een longdrinkglas voor de helft met cola en vul aan met gekoeld bier. Wel snel opdrinken, want dit mixdrankje ziet er al snel minder smakelijk uit.

Sneeuwwitje

Omdat in deze mix slechts 1% alcohol zit is dit drankje enorm populair onder jongeren. Om ervoor te zorgen dat hij 100% geschikt is voor minderjarigen kunt u 0% bier gebruiken.

Bestaat uit:
• 1 deel Bavaria Original 0,0%
• 1 deel 7-up
• schijfje citroen

De bereiding:
Vul een longdrinkglas voor de helft met 7-up en vul aan met fris bier. Smaakt nog lekkerder met een schijfje citroen!

Red velvet

bierchamp.jpgBlack velvet is de oudste biercocktail ter wereld. De traditionele mix is met Stout bier en Champagne. Deze ‘red’ variant is net zo lekker en een stuk vrolijker om te zien! De fruitige frisheid van de Freixenet met de zachte bitterheid van de Trappist Dubbel als tegenhanger, is een uitstekende mix.

Bestaat uit:
• 1 deel La Trappe Trappist Dubbel
• 1 deel Freixenet Cordón Rosado Brut

De bereiding:
Gebruik voor deze cocktail champagneglazen en vul deze voor de helft met trappistenbier en vul aan met de Freixenet. Roer een klein beetje door en geniet.



Bull

Deze mix is heerlijk verfrissend maar de tequila geeft hem een pittig tintje. Heerlijk op een warme zomerdag.

Bestaat uit:
• 3 delen Weihenstephaner Hefe Weissbier
• 1 deel Sierra Tequila Silver
• 2 delen Sprite
• schijfjes limoen
• ijsblokjes

De bereiding:
Mix in een grote kan 3 delen Weissbier, 1 deel tequila en 2 delen Sprite. Voeg hier een aantal schijfjes citroen en veel blokjes ijs aan toe en roer dit even door. Serveren in stoere drinkglazen met een schijfje citroen.

Dr. Pepper pils

Dit drankje smaakt wel als Dr. Pepper maar dit zit er niet in.

Bestaat uit:
• 6 delen Swinckels Superieur Pilsener
• 1 deel Santa Marta Amaretto
• 1 deel Old Captain Rum Wit
• ijsblokjes

De bereiding:
U maakt deze mix in een grote kan, waar u alle ingrediënten door elkaar roert en serveert hem in een longdrinkglas met veel ijs.

The End Zone

Dat cocktails niet alleen voor vrouwen zijn bewijst deze mix met o.a. twee echt “mannelijke” ingrediënten.

Bestaat uit:
• 2 delen Jim Beam Bourbon White Kentucky Straight Whiskey
• 3 delen ijskoude citroenlimonade
• 6 delen Cornet Strong Blond
• schijfje citroen

De bereiding:
Doe alle drank in een shaker en schud even goed door. Schenk uit in een longdrink glas en serveer met een schijfje citroen.

Americano IPA

Bitterzoete biercocktail met IPA.

Bestaat uit:
• 1 deel Gordon's London Dry Gin
• 1 deel Campari Bitter
• 3 delen Brewdog Punk IPA
• 1 grapefruit
• ijsblokjes

De bereiding:
Vul twee klassieke cocktailglazen met ijsblokjes. Schenk de likeuren erbij en top af met een ijskoude IPA en garneer met een schijfje grapefruit.

Cider Mimosa

mimosa.jpgDe Cider Mimosa is een variant op de klassieke Mimosa, met heerlijk gekoelde cider.

Bestaat uit:
• 3 delen Magners Original Cider
• 3 delen jus d’orange
• 1 deel Licor 43
• schijfjes sinaasappel
• ijsblokjes

De bereiding:
Vul een shaker met een aantal ijsblokjes, de cider, jus d’orange en de Licor 43. Shake dit goed door en serveren in champagneglazen. Garneer de glazen met een schijfje sinaasappel.